La deutsche vita: Geburtstag

Foto: la deutsche vitaMijn verjaardag heb ik in New York gevierd, maar tijdens mijn eerste werkdag na de vakantie voelde ik me nog een keer jarig …

Omdat ik in een Amerikaans bedrijf werk, hebben we op kantoor regelmatig snoep uit de VS dat collega’s meebrengen als ze op werkbezoek komen. Nadat een collega een keer had geklaagd dat ze de Amerikaanse M&M’s met pindakaasvulling al beu zijn, besloot ik in de blits-bonte M&M’s World op het nog blitsere en bontere Times Square in New York wat andere smaakjes in te slaan als verjaardagstraktatie op kantoor. Zo rammelde mijn koffer op de terugreis van de M&M’s met salty caramel, pretzel, pumpkin spice en ander fraais.

Bij mijn woning in W. aangekomen, trof ik een brievenbus vol verjaardagskaarten aan. Er zat ook een geel briefje van Deutsche Post bij met de mededeling dat er nog een zending in het postkantoor lag te wachten. Schijnbaar had de afzender er te weinig postzegels op geplakt, want ik moest er € 2,75 voor bijbetalen. Dat weerhield me er niet van om enthousiast naar het postkantoor te stappen, want ik was benieuwd wie mij nog meer verjaardagspost had gestuurd. De laconieke postbeambte kon echter de zending nergens vinden en constateerde bijna spottend dat die dan alweer terug naar de afzender was gestuurd. Helaas, (M&M’s met) pindakaas.

De M&M’s uit New York werden ingepakt voor de eerste werkdag na de vakantie en ik besloot als extra verjaardagstraktatie voor mijn collega’s een Berlijnse Käsekuchen te bakken. Op kantoor aangekomen, wachtte er een verrassing: mijn bureau was door collega A. versierd met confetti en het computerscherm behangen met krullintjes. Het leek wel carnaval en bijna net zo kleurrijk als in de M&M’s World! Tussen het werk door kreeg ik diverse mooie kaarten (natuurlijk selbstgemacht), hartelijke felicitaties en omhelzingen en ook nog eens een cadeautje van het team. Ik werd verlegen van alle verwennerij. Andersom vielen mijn traktaties gelukkig ook in de smaak (oké, de M&M’s met pumpkin spice misschien wat minder).

Hierbij zeg ik graag nog eens: dank je wel voor alle verjaardagswensen, op papier, telefonisch en digitaal! Wie de verjaardagspost gestuurd heeft die nooit bij mij is aangekomen, heb ik intussen nog niet kunnen achterhalen. Alle aanwijzingen zijn welkom!

PS
La deutsche vita is een reeks blogartikelen over mijn dagelijks leven, zonder taalkundige inslag, maar er komen ook wel weer traditionele Typisch Duits-artikelen!

Advertentie