Muckibude

Foto: MuckibudeTerwijl ik steeds meer begin uit te dijen en stilaan slappe vleermuisarmen krijg, zijn mijn vriendinnen slanker en fitter dan ooit. Ze gaan als een bezetene joggen, lopen zelfs mee in een marathon en ieder heeft haar favoriete Muckibude

Spierballentent

In Berlijn kun je de straat niet meer op zonder een flyer in je hand gedrukt te krijgen van McFit & co. De Muckibude, oftewel het fitnesscentrum, is helemaal hip.  Het is in de mode om gezond te leven, aan je lijn te denken én om spieren (Muskeln, of informeel: Muckis) te kweken. Terwijl dat vroeger bijna vanzelf ging doordat er veel meer lichamelijk werk verricht werd, komen er tegenwoordig hulpmiddelen, toestellen en ‘personal trainers’ aan te pas. Omdat Muckis beter gedijen bij stevige Mucke (informeel voor Musik), weerklinken tijdens de trainingsessies zware beats. Zo is de tent (Bude) vol met tevreden zwetende mensen.

Fitnessfreak

Een vriendin van mij heeft een opmerkelijke metamorfose ondergaan. Van een totale Sportmuffel heeft ze zich ontwikkeld tot de grootste fitnessfreak die ik ken. Vroeger kreeg ze al Kreislauf als ze een tas boodschappen naar huis had had gedragen. Tegenwoordig gaat ze voor dag en dauw naar de Muckibude en doet in een handomdraai meerdere sessies mee. Op vakantie rent ze de Golden Gate Bridge op en neer om in vorm te blijven en ze stippelt een reisroute uit langs de beste fitnessstudio’sTerwijl er vroeger boeken mee op reis gingen, zit nu de koffer vol sportschoenen, zweetbandjes en energierepen. Het zou me niet verbazen als er ook nog een halter met gewichten in haar handbagage zit.

Als zo’n Muckibude mensen gezond én gelukkig maakt, moeten ze er vooral heen blijven gaan. Aan mij is zoiets niet besteed. Ik houd het bij een cursus in een kleine privépraktijk. Hier geen geoliede lijven, hightechtoestellen en energierepen – wel een gezellige mix van magere studenten, dertigers en kwieke bejaarden zoals Helmut die oefeningen doen met een springtouw of gymnastiekbal. En koekjes tijdens de pauze.

Advertentie