Arschgeweih

Foto: Arschgewei (Pixabay)Formule 1-coureur Lewis Hamilton rijdt ineens rond met een adelaar in zijn nek. En het irritante zangertje Ed Sheeran loopt sinds kort te pronken met een enorme leeuw op zijn borst. Het is eens wat anders dan een Arschgeweih…

Tattootrends

Eén op de tien Duitsers heeft een tattoo. Je valt tegenwoordig op als je er géén hebt. Een veel voorkomende tatoeagevorm bij vrouwen is het zogenaamde Arschgeweih. Dat is een (beetje neerbuigende) naam voor een grote symmetrische tatoeage boven de kont (Arsch), vaak met een krullerig tribal motief, dat met een beetje (of heel veel) fantasie lijkt op een gewei (Geweih). Een Arschgeweih is erg nineties en vandaag allesbehalve hip. Tegenwoordig zijn veel andere vormen en technieken in de mode, zoals abstracte zeefdrukfiguren en recent zelfs oma’s kruissteek.

Tramp stamp

Een studie bevestigt dat het Arschgeweih een slechte reputatie heeft. Zo’n kunstzinnige uitloper van de bilspleet wordt met Tussisen sletjes geassocieerd. Dat dit niet alleen de Duitse opinie is, blijkt uit de Engelse benaming tramp stamp. In het Nederlands wordt deze opvallende tattoo op de onderrug door Van Dale en het ANW tot mijn verrassing aarsgewei of kontgewei genoemd – hoezo typisch Duits?! Op internet vind je inderdaad een aantal treffers voor aarsgewei, zoals in deze blog. Dat kan wel zijn, maar we kunnen ervan uitgaan dat het woord in ieder geval ontleend is aan het Duits.

De naam Arschgeweih gaat al een poos mee, net als de tattoo zelf – tot grote spijt van Uschi & co, die zich er anno 2015 voor schamen en hem laten weghalen. Wie weet – als over tien jaar bijna niemand meer een Arschgeweih heeft, wordt het misschien toch weer hip.

Advertenties

Commentaar schrijven

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.